Nederlagen TOP-toernooi 2021

Staphorst - Harkemase Boys

Zaterdag 31 juli 

Aanvang 14:30 uurScheidsrechter : Maurice Paarhuis 

Ass.scheidsrechters: ​Max v/d Lei en Jan OttenVerslag van de wedstrijd

Voor een kleine 300 bezoekers mochten Staphorst en Harkemase Boys afgelopen zaterdagmiddag aftrappen. Voor de eerste wedstrijd in het Finanxe Nederlagen Top Toernooi. De eerste 11 spelers die het veld betraden in het gele shirt waren : Daan Zwinselman, Pascal Mulder, Dirk Muis, Mark Schra, Marlon Luchtenberg, Reinier Crediet, Ruben Kin, Damien Schra, Sander de Grote, Stan Haanstra en nieuweling Wouter van der Molen, die overkomt van Achilles 1894. Voor beide teams waren de eerste minuten ff aftasten. Maar in de 10e minuut moest Zwinselman uit zijn doel komen en zich streken om de bal te keren van Kian Visser. Die de voorgezette bal nog net een tik kon geven richting de goal. Een dikke 5 minuten later wist Crediet met een boogbal , Sander de Grote te bereiken. Maar deze werd op randje 16 meter , gevloerd door Mark Bruintjes. Waarop Pascal Mulder de vrije trap hard langs de rechter doelpaal over de zijlijn schoot. In de 26e minuut belande de voorzet van de opkomende Luchtenberg, voor de voeten van Harkemase Boys verdediger Mart Dijkstra. Deze speelde direct de bal richting de vrij staande Berwout Beimers aan de rechterkant . Die op zijn beurt de bal de 16 meter in bracht, waar op de meelopende Mark Schra toch niet kon verhinderen dan Jhurrey Margaritha op doel kon schieten. Maar Zwinselman wist de bal met zijn vuisten tot hoekschop te werken. Het spel ging redelijk gelijk op en zo wist Ruben Kin in de 16 meter , de voorzet van Sander de Grote vanaf rechts niet goed te raken om de 1-0 binnen te werken en schoot de bal over het doel. Nog geen 3 minuten later belande de bal bij Sander de Grote die de bal met een droog schot richting de linkeronderhoek plaatste. Maar zijn inzet was niet krachtig genoeg om doelman Kleiker te verrassen. Harkema Boys kreeg van uit een hoekschop nog een goeie kans, de ingeslingerde bal werd in de 5 meter door Wowo Sagno gemist en krulde zo voor de goal langs de zijlijn weer over. Wat een doeltrap voor Staphorst opleverde. 5 minuten voor de rust gooide Dirk Muis de bal links de 16 meter in op Stan Haanstra , tussen 2 verdedigers in wist hij uit te halen en belande de bal op da lat. De laatste doelpoging van de eerste helft was voor de Boys. Kian Visser legde da bal terug op de opkomende Henny Bouius. Die een schuiver over de grond gaf richting de rechter hoek. Maar Daan Zwinselman wist de inzet te stoppen en zo gingen beide teams naar de kleedkamer met een 0-0 ruststand na een redelijke eerste helft voetbal.
In de rust wisselde Paul Weerman Bjorn Groeneveld, Rutger Koopman ( beloften PEC 2019 & HHC ) Yannick Kaluzi ( Alcides ) en Leon Mulder voor Marlon Luchtenberg, Ruben Kin, Mark Schra en Wouter v/d Molen. Bij Harkema is keeper Kleiber vervangen door Erick Jansema.
Na 3 minuten gespeeld te hebben wist Damien Schra een 1 tweetje aan te gaan met Kaluzi waar uit Damian een schot op doel waagde. De bal belande vanaf een metertje of 20 naast de goal. In de 54e minuut wist Crediet de bal voor te geven, doelman Jansema wist de bal voor Kaluzi op te pikken en gaf de bal direct mee aan Margaritha, die ruim vanaf eigen helft mocht en kon oplopen tot aan de 16 meterlijn op de helft van Staphorst. Zelfs de bal kon voorgeven op de net ingevallen Jari Slort, die de bal langs Zwinselman de lange hoek in wist te schuiven. 0-1 voor Harkemase Boys dus. Vanuit een hoekschop van Harkemase Boys wist Leon Mulder de bal op Yannick Kaluzi te bezorgen. Die speelde Rutger Koopman in, die direct Damien Schra wegstuurt. Voorzet van Schra op Haanstra, kapt zijn man uit en lijkt zelf te willen schieten op doel. Maar geeft de bal op Sander , die beheerst de gelijkmaker binnen schiet. 1-1 in de 57e minuut. Daarna gaat het snel, in 10 minuten loopt Harkemse Boys aardig uit qua stand. Margaritha geeft voor , Kian Visser weet de bal binnen te glijden ( 1-2 60e ) en balverlies van Groeneveld levert aanval Harkema op waarbij Slort zijn 2e van de middag maakt ( 1-3 66e ). In de 70e minuut tikt Damien Schra, Jhurrey Margaritha aan die de 16 meter in dribbelt.
Jhurrey weet over eind te blijven. Maar Leon Mulder weet hem wel te vloeren met een sliding waarbij Mulder eerst de bal raakt. Voor de eerdere overtreding van Schra gaf scheidsrechter Paarhuis een penalty die gretig benut door Kian Visser ( 1-4 71e ). Hierna wisselt Paul Weerman Haanstra, Pascal Mulder, Muis, Crediet en Zwinselman. Max de Vos, Jerrit Hutten Yannick Lier, Chris Compagner en Matthijs Verheul worden in gebracht . Yannick Lier weet in de 80e minuut op doel te schieten nadat Kaluzi met een puntertje de bal bij hem weet te bezorgen. Keeper Jansema weet de bal te keren ten koste van een hoekschop. Uit deze hoekschop weet Sander de Grote de bal over het doel te koppen. Maar in de 84e weet Staphorst de stand iets dragelijker te maken. Koopman speelt Jerrit Hutten in, die de bal via de rug van Damien Schra het doel in werkt ( 2-4 84e ) . Direct daarna maakt Iloba Achuna een overtreding op Sander de Grote. Achuna krijgt geen kaart van scheidsrechter Paarhuis, maar wordt wel naar de bank gestuurd. Staphorst – Harkemase Boys eindigt in een 2-4 stand.

Wedstrijdverloop:
55e min. 0-1 Jari Slort
57e min. 1-1 Sander de Grote
60e min. 1-2 Kian Visser
68e min. 1-3 Jari Slort
71e min. 1-4 Kian Visser
83e min. 2-4 Jerrit Hutten

Penaltyserie 5-4 winst voor Staphorst

Als het filmpje niet zichtbaar is klik hier voor de youtube link

De foto's van M​arian Bruinsma >> zie hier <<

Staphorst - Excelsior'31

Zaterdag 7 Augustus 

Aanvang 14:30 uurSR: Jan Otten 
ASR: ​Richard Hultink en Leon  Groenhuijsen


Scoreverloop:
15e min. 0-1 Dérian Reinders
16e min. 0-2 Hakim Ezafzafi
20e min. 1-2 Stan Haanstra
24e min. 1-3 Givan Werkhoven
45e min. 1-4 Givan Werkhoven
46e min. 1-5 Hakim Ezafhafi
56e min. 1-6 Jasper Veltkamp
64e min. 2-6 Mike Reuvers
85e min. 2-7 Dérian Reinders

Penaltyserie: Ook dit winst Excelsior'31, nu met 3-5

Link naar de foto's van Jan Huls

Staphorst - HHC Hardenberg

Dinsdag 10 Augustus

Aanvang 20:00 uurSR: ​Erik ter Brake 
ASR: ​Remco Roelofs en  Rudolf Wolterink


Verslag van de wedstrijd
Rond de klok van 8 uur begon de 4e wedstrijd van Staphorst in het Finanxe nederlagen TOP-toernooi. 
Dit keer was de tegenstander HHC Hardenberg uitkomend in de 2e Divisie. 

Op het Finanxe nederlagen TOP toernooi wist Staphorst nog geen enkele wedstrijd in winst om te zetten. De eerdere wedstrijden gingen verloren met 2-7 ( Excelsior’31 ) , 2-4 ( Harkemase Boys ) en een 1-1 gelijkspel ( vv Hoogeveen ) . 
Dit leverde een voorlopige stand op in het nederlagen toernooi :

1. Excelsior’31
2. Harkemase Boys
3. Staphorst

4. vv Hoogeveen

Staphorst starte met de volgende elf namen : Jorick Maats, Mark Schra, Dirk Muis, Pascal Mulder, Marlon Luchtenberg, Reinier Crediet, Damien Schra, Wouter van der Molen, Stan Haanstra, Sander de Grote en Mike Reuvers.

HHC Hardenberg mocht aftrappen, speelde de bal rustig rond. Aftastend de eerste minuten. HHC zette een aanval op via de rechterkant in de 3e minuut, maar balverlies leidde  direct een counter op voor Staphorst. Damien Schra stuurde Mike Reuvers weg met een diepe bal. Die op zijn beurt weer  de bal terug legde op Wouter van der Molen. Van de Molen probeerde het met een schot op doel  van meter of  20. Maar via een Hardenbergs been ging de bal nat langs de paal over de achterlijn en  leverde dat een corner op voor Staphorst. De hoekschop leverde geen doelpoging op , want de  ingebrachte bal werd voor de eerste paal al simpel weggekopt door HHC verdediger Serginho Fatima.  De eerste echte kans voor HHC was in de 9e minuut van de wedstrijd. Via een ingooi voor HHC  halverwege de helft van Staphorst, werd er een aanval opgezet. Maar de bal werd slordig weg  gewerkt, belande weer bij HHC en Joerie Church kon met de bal richting het strafschopgebied van  Staphorst dribbelen. Damien Schra zette hier op een iets te onstuimig sliding, waarbij de HHCér  werd gevloerd. De hier uit gegeven vrije bal door scheidsrechter Erik ter Brake werd door aanvoerder  Glenn Kobussen richting de 2e paal geslingerd. En Kevin Gortz wist de bal de goal in te koppen en  bracht de stand op 0-1 in de 10e minuut. Door de treffer van HHC liet Staphorst zich niet van de wijs  brengen en zette zelf een mooie aanval op in de 12e minuut van de wedstrijd. Via Reinier Crediet  werd er een mooie combinatie opgezet van Damien Schra met Stan Haanstra waarbij de bal op  rechts bij Marlon Luchtenberg. Maar zijn voorzet was niet nauwkeurig genoeg waardoor zijn bal niet  tot een doelpoging verwerkt kon worden door de Staphorster aanvallers. De verdere verloop van de  eerste helft was gelijk opgaand zonder echte kansen voor beide ploegen. Maar wel aardig om naar te  kijken. Het eerste goede schot op doel van keeper Borgman van HHC was in de 32e minuut. Een lange  bal van achter uit werd door HHC verdediger Kevin Gortz weggewerkt, maar door goed inkomen van  Damien Schra die de bal wist te blokken en zo een diepe bal naar voren wist te voorkomen. Belande  de bal bij linksback Joerie Church, die de bal terugspeelde op keeper Borgman waarbij Sander de  Grote richting de doelman liep die besloot om de bal weg te werken. Maar dit heel onzorgvuldig  deed en de bal zo bij Mike Reuvers in de voeten schoot. Die hierop de bal naar links kapte tussen de  aangesnelde verdedigers en direct op doel schoot. Maar door een goede redding van keeper  Borgman wist Reuvers niet te scoren. Wel werd het een corner voor Staphorst, en Wouter van der  Molen bracht de bal vanaf de hoekvlag in waar op Stan Haanstra de bal over het doel kopte. 3  minuten later was HHC in de aanval, en kreeg een vrije trap op bijna dezelfde plek van waaruit de  vrije trap werd genomen waar uit de eerste goal van HHC werd binnen gekopt. Nu werd de bal direct  op doel geschoten waar Jorick Maats de wist te keren met een goede duik richting zijn linker hoek.
Net voor einde van eerste helft raakte Reinier Crediet en Jurjan Mannus elkaar, door een  ingespeelde bal die Mannus niet onder controle kreeg en bij zijn voeten weg stuiterde. Raakte  Crediet de speler van HHC die hier door niet meer verder kon spelen. Scheidsrechter Ter Brake de  vrije trap niet meer liet nemen maar af floot voor het einde van de eerste helft met een ruststand  van 0-1.

De 2e helft startte Staphorst met een paar wijzigingen. Jorick Maats werd vervangen door Danny Bos,  Ruben Kin stond nu op de plek van Reinier Crediet op het middenveld. Op de plek van Mark Schra ,  stond nu Marlon Luchtenberg. Zodat Leon Mulder rechtsback stond. En Matthijs Verheul nu het  verdedigingd duo vormde met Dirk Muis i.p.v. Pascal Mulder. In de 47e minuut was het direct al raak.  Wouter van der Molen speelde Leon Mulder in, die liep een paar meter met de bal op tot aan de  middenlijn en speelde Mike Reuvers in. Behendig draaide hij weg bij zijn tegenstender. Speelde  verdediger nummer 2 ook uit en schoof de bal vanaf de rechterkant langs Nick Borgman en zette zo  de 1-1 stand op het scorebord. Lang bleef het niet gelijk, in de 54e minuut via een counter speelde  Gersom Klok vanaf de achterlijn Rick Hemmink in, die direct op doel schoot. Via Dirk Muis belande de  bal tot hoekschop. Deze werd genomen door Kobussen, en kon Serge Fatima , die ver boven Dirk  Muis uitkwam, binnen koppen. Stand in 54e minuut 1-2. Minuut later kreeg Staphorst nog een goede  kans op de gelijkmaker. Mike Reuvers opkomend vanaf de rechterkant ging richting de  zestienmeter, speelde Sander de Grote in , die vanaf links kwam. Kapte en schoot op de lat. De  terugkaatsende bal werd opgepikt door Stan Haanstra , maar verdediger HHC wist de bal eerder te  raken en kon de doelman de bal oppikken en spel voortzetten met HHC in bal bezit. Staphorst wist  nogal paar keer gevaarlijk te worden. Matthijs Verheul kon in de 60e minuut zomaar oplopen met de  bal , vlak voor de 16 meter speelde hij op Ruben Kin die net niet de bal wist te raken voor de  inkomende keeper. En zo zijn kans was verkeken op een doelpunt. Direct hier na ging Paul Weerman  wisselen. Stan Haanstra en Wouter van der Molen gingen er uit, Yannick Lier en Yannick Kaluzi  kwamen binnen de lijnen. Direct hier na moest Staphorst goalie ingrijpen. Doelman Danny Bos wist met goed uitkomen de counter van HHC te beëindigen  in de 69e minuut. Verloop van de wedstrijd  kwam er een 2 e tegenslag voor HHC. Het spel werd stil gelegd door een blessure van Rutger Etten, die  hij opliep zonder dat er een bal in de buurt was. Etten moest er hier door ook vanaf. Paul Weerman  bracht tijdens de blessurebehandeling ook 2 wissels toe. Justin Schra en Rob Deiman vervangden  Mike Reuvers en Damien Schra. Het spel werd mede door de vele wissels iets rommeliger en drukker  dan de eerste helft. Waar uit in de 81e minuut HHC nog hun voordeel haalde door een kopbal van Jari  Oosterwijk werd het 1-3. Wat tevens ook de einduitslag werd.

Na de wedstrijd werden er nog penalty’s genomen, om zo bij een gelijke uitslag toch verschil te  maken in de toernooi einduitslag. Na de 5 genomen penalty’s die HHC mocht beginnen. Was het 4-4.  Voor HHC miste Jari Oosterwijk, Yannick Kaluzi miste voor Staphorst. De 6e penalty wist Kobussen en  Leon Mulder allebei niet te scoren. Zo werd het 5-5 omdat de 7e door beide ploegen wel raak wisten  te schieten. Kevin Gortz legde aan voor zijn penalty, maar Danny Bos wist zijn panenka penalty te  pakken. 
Waardoor voor Staphorst Justin Schra de penalty serie wist te winnen met 5-6.

Wedstrijdverloop:
10e min. 0-1 Kevin Gotz
46e min. 1-1 Mike Reuvers
53e min. 1-2 Serge Fatima
80e min. 1-3 Jari Oosterwijk

De foto's van Staphorst -HHC door Jan Huls.

Staphorst - Jong Heerenveen

Zaterdag 14 Augustus 

Aanvang 14:30 uurSR: Max v/d Lei 
ASR: ​Rutger Beun en Jos Olsman


Verslag Staphorst - Jong Heerenveen
Voor een kleine 200 bezoekers liet scheidsrechte Max v/d Lei aftrappen voor de wedstrijd van Staphorst tegen Jong Heerenveen op het Finanxe Nederlagen TOP toernooi. Waarbij Staphorst met dezelfde elf spelers startte als afgelopen zaterdag bij de wedstrijd tegen HHC Hardenberg. Dus met : Jorick Maats, Mark Schra, Dirk Muis, Pascal Mulder, Marlon Luchtenberg, Reinier Crediet, Damien Schra, Wouter van der Molen, Stan Haanstra, Sander de Grote en Mike Reuvers. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was al in de 1 e minuut. De linksvoor van Jong Heerenveen kwam vanaf de zijkant met de bal op keeper Jorick Maats af. Maar Maats wist het schot op doel te pakken. Daarna was de volgende mogelijk tot scoren voor Staphorst. Mike Reuvers zijn schot werd door keeper Kroesen gepakt. De doelpoging luide een fase in waarin Staphorst veelvuldig balbezit had. 5e Minuut van de wedstrijd kwam Stan Haanstra langs zijn directe tegenstander , maar zijn voorzet werd gemist door Damien Schra maar niet door Heerenveen verdediger Van der Veldt die de bal tot een hoekschop verwerkt voor Staphorst. De man die alle corners van Staphorst dit seizoen lijkt te gaan nemen , is Wouter van der Molen. Zo ook nu neemt hij de hoekschop, alleen belande deze voor de eerste paal al in de voeten van een Heerenveen speler die weg kan werken. Na 10 minuten gespeeld te hebben werd Heerenveen dreigend. En zette ze de Staphorster verdediging paar keer aan tot het ingrijpen om zo een doelpoging te voorkomen. Verdere verloop was een aantrekkelijke wedstrijd waar in beide ploegen vol op de aanval gingen. Het spel op en neer golfde richting beide zestien meters. De eerste goal van de wedstrijd was voor Staphorst. In de 20 e minuut werd door Damien Schra voor gegeven, Mike Reuvers haalde te zacht uit en zijn schot kon Doelman Kroesen keren, maar had niet de bal klem. De afvallende bal werd door Marlon Luchtenberg terug gelegd Reuvers. Die nu wel zijn inzet over de doellijn zag gaan en zo Staphorst voor het eerst in het Finanxe Nederlagen TOP toernooi op een voorsprong kwam. Maar lang kon er niet genoten worden van de voorsprong. Binnen een minuut werd het al weer gelijk. Luchtenberg was te laat zodat Rasmus Wendt de 1-1 binnen kon schieten van uit een voorzet vanaf de rechterkant. Deze fase van de wedstrijd was het goed opletten voor het publiek. Want in no time was Staphorst weer in de zestien meter van sc Heerenveen. Een terug gelegde bal van Sander de Grote op de vrij staande Damien Schra. Die de bal vergat zijn lichaam over de bal te brengen bij zijn schot op doel, waardoor de bal hoog over de lat richting veld 2 ging. In 26e minuut wist Stan Haanstra doelman Kroesen wel te passeren met een wel gemikte schuiver , waar hij een minuut eerder nog van uit bijna dezelfde positie niet wist te scoren. Staphorst wederom weer op voorsprong 2-1. Staphorst wist drie minuten later verder uit te lopen. Reuvers profiteerde van het wegglijden van de verdediger die een terug geplaatste bal wou weg werken. Hierdoor vrij kon oplopen richting het doel en hard uithaalde, keeper Kroesen wist zijn schot te keren maar de bal kwam precies voor de mee lopende Stan Haanstra die hierdoor makkelijk zijn 2e van de middag kon aantekenen. Staphorst bleef redelijk combineren en druk zetten op Heerenveen. Waardoor er in de 37e minuut een combinatie met beide heren Schra, uiteindelijk Mark Schra de bal op Sander de Grote speelde , die met de rug naar het doel in de draai probeerde te schieten. De bal via een speler van Heerenveen weer bij Haanstra belande en hierdoor een zuivere hattrick wist te maken. Stand 4-1 en de wedstrijd richting het einde van de eerste helft gaat. Er in de 45e minuut opnieuw gescoord wordt Stan Haanstra. Een foute bal bij Heerenveen. Sander de Grote wordt zo maar in gespeeld door speler van Heerenveen rond de middellijn. Sander direct de bal op Stan Haanstra speelt die zo alleen op de keeper kan aflopen vanaf een meter of 6 vanaf de helft van Staphorst. Keeper Kroesen twijfelt , loopt eerst terug richting zij doel. Maar besluit toch uit te komen op de aan komende Haanstra. Stan de bal links langs de keeper het doel in schuift. Dit direct ook de ruststand is en Staphorst en Heerenveen de kleedkamers opzoeken met een 5-1 ruststand.

Paul Weerman heeft in de rust geen wissels aangebracht dus startte Staphorst met dezelfde elf als waar ze mee het veld af stapten in de eerste helft. De tweede helft ging verder waar de eerste helft mee geëindigd was. En dat was een veelvuldig aanvallend Staphorst . In de 60 e minuut werden er maar liefst 7 wissels toe gepast door Paul Weerman. Dirk Muis, Marlon Luchtenberg, Pascal Mulder, Damien en Mark Schra, Wouter van der Molen en Sander de Grote gingen naar de dug-out. Matthijs Verheul, Yannick Kaluzi, Rutger Koopman, Jurian van den Brink, Ruben Kin, Rob Deiman en Leon Mulder namen hun plekken in het veld in. In de75e minuut deed Heerenveen weer van zich spreken , Crediet werd omzeilt bij de achterlijn. Bal werd voorgegeven, is wat gefrommel en gekluts in het doel gebied. Maar uiteindelijk weet Heerenveen te scoren door Rasmus Wendt die de bal langs Jorick Maats plaatst en de 5-2 op het scorebord plaatst. De 5-2 tevens ook de eind uitslag is. Staphorst voor het eerst een wedstrijd wint op het eigen Finanxe Nederlagen TOP toernooi. Na een mooie eerste helft met veel doelpunten, viel de tweede helft iets wat tegen omdat er maar liefst 1 keer werd gescoord. Zoals gewoonlijk werd er nu ook na afloop van de wedstrijd penalty’s genomen. Voor Heerenveen mochten Schouwstra, Wendt, Koida, De Wilde & Stassin aanleggen vanaf 11 meter. Elke penalty werd raak geschoten door de Heerenveners,  Voor Staphorst wisten Kin, Crediet, Kaluzi & Haanstra hun penalty ook raak te schieten. Helaas mikte Leon Mulder zijn bal hard op paal. Waardoor Heerenveen de penaltyserie wist te winnen.

Wedstrijdverloop:
20e min. 1-0 Mike Reuvers
21e min. 1-1 Rasmus Wendt
26e min. 2-1 Stan Haanstra
30e min. 3-1 Stan Haanstra
34e min. 4-1 Stan Haanstra
45e min. 5-1 Stan Haanstra
75e min. 5-2 Rasmus Wendt

Penaltyserie is gewonnen door Jong Heerenveen met 4-5

Foto's door Jan Huls & Marian Bruinsma >> klik hier <<

Staphorst - Rohda Raalte

Dinsdag 17 Augustus

Aanvang 20:00 uurSR: ​Maurice Paarhuis
ASR: ​Maikel van Munster en Sem Schrijver


Verslag Staphorst - Rohda Raalte

De laatste wedstrijd in Finanxe nederlagen TOP toernooi werd gespeeld tegen Rohda Raalte.
Staphorst startte met bijna dezelfde elf spelers die ook afgelopen zaterdag tegen Jong Heerenveen begonnen. 

Alleen voor Marlon Luchtenberg, die afwezig was door ziekte, stond Leon Mulder op de rechtsback positie. 
Die in de vorige wedstrijden daar ook regelmatig stond na invalbeurt.

Klokslag 8 uur werd er afgetrapt door Rohda Raalte met de bal die gesponsord werd door Bert ten Hartog schilderwerken, die het gehele Finanxe nederlagen TOP toernooi balsponsor was. Staphorst startte gretig, veroverde direct al de bal en via Wouter van der Molen, Mike Reuvers naar Sander de Grote die de bal niet goed bij Damien Schra kon bezorgen, die rond de 5 meterlijn in kwam lopen. Uit deze actie kwam wel een corner voort voor Staphorst, maar deze werd te ver over alle spelers geschoten die in de zestien stonden. Binnen een minuut al twee keer dreiging van Staphorst rond het doel van Rohda Raalte. Dit belooft wat te worden. Het eerste gevaar van Rohda Raalte kwam in de 4e minuut. Een inworp aan de linkerzijde halverwege de helft van Staphorst, werd direct door Pascal Mulder onderschept, speelde Stan Haanstra in die op zijn beurt weer Dirk Muis in speelde. Muis te zacht Wouter van der Molen in passte . Hier Rohda speler Lars van Schooten de bal voor Wouter kon onderscheppen en vanaf de zestienmeterlijn uithaalde met links. De inzet ging via de lat over het doel van Jorick Maats. Zo had het slippertje van Muis geen gevolgen voor de stand. De stand  veranderde de wel na dik vijf minuten gespeeld te hebben. Damien Schra zetten een één tweetje op met Mike Reuvers die Schra weer de bal terug bezorgde in de zestien meter. Gehinderd door een verdediger kreeg Damien Schra geen mogelijkheid om op doel te schieten. Maar belande met de bal tussen de keeper en verdediger, besloot Schra de bal richting de inkomende Stan Haanstra te spelen.
Haanstra die de bal niet goed raakte, belande de bal via Haanstra en de meelopende verdediger Rohda tegen doelman Luijkx weer voor de voeten van Damien Schra kwam. En Schra dit cadeautje graag verzilverde, door de bal in de rechter hoek binnen te schieten. 
Stand 1-0 6e minuut.
Het wedstrijdverloop was goed om te zien. Een aanvallend Staphorst, waarbij de spelers elkaar steeds beter wisten te vinden. Spaarzame momenten dat Rohda gevaarlijk. Maar door een persoonlijke fout kon Rohda toch de stand weer gelijk trekken. Pascal Mulder die net de bal veroverd had van Lucas Wuarbanaran , speelde Wouter van der Molen in. Bal stuiterde van zijn voeten af, waar op Lars van Schooten er als de kippen bij was om zo op Jorick Maats af te kunnen gaan. Wouter van der Molen met een glijdende beweging de bal nog probeerde richting Maats te krijgen, maar hierbij Van Schooten neerlegt in de zestien. Penalty voor Rohda, Julian van Hoogstraten achter de bal. Bal wordt links in geschoten , Maats kiest de verkeerde hoek. Stand 1-1 17e minuut.
Bij een ingooi van Rohda, wist Reinier Crediet de bal te onderscheppen. Bal belande bij Mike Reuvers.
Die besloot op avontuur te gaan met de bal. Dribbelend paar spelers Rohda voorbij richting het doelgebied. Wordt omver gekegeld op randje 16. Scheids geeft voordeel, omdat de bal richting Stan Haanstra rolt. Haanstra direct uithaalt en de zo een schitterend doelpunt maakt door de bal in de verre hoek binnen te schieten. Stand 2-1 22 e minuut. In de 26 e minuut komt Staphorst goed weg, voor het zelfde geld was het weer gelijk. Door een goede aanval beland de bal bij Mart Lugtenberg, die vanaf rechts richting de zestien gaat en uithaalt. Dit keer stuitert de bal via de paal weer het veld in en Rohda blijft in balbezit in de zestien meter. Dribbelend en overspelend blijft Rohda Raalte dreigend, maar weet geen opening te creëren tot het maken van een doelpoging. Uiteindelijk verspeeld Rohda de bal helemaal aan de linkerkant van het veld zodat Staphorst weer kan opbouwen door middel van Mark Schra. Ook Staphort weet de paal te raken, bij een goede combinatie tussen Wouter van der Molen, Sander de Grote en Mike Reuvers. Raakt het schot van Reuvers de paal.
Staphorst blijft steeds weer in balbezit, want Rohda raakt de bal elke keer weer kwijt en krijgt geen mogelijkheid van Staphorst om een aanval op te bouwen. Totdat er een overtreding gemaakt wordt, heeft Rohda weer rust heeft en zo zelf kan proberen om een aanval op te zetten of in balbezit te blijven. Maar weer is er snel balverlies bij Rohda en kan Staphorst weer de aanval in zetten. Keeper Luijkx weet een bal van Reuvers te pakken, een schot van Sander de Grote gaat voor de goal langs over de achterlijn. Zo creëert Staphorst kans op kans , maar wordt er niet gescoord.
Tien minuten voor de rust weet Staphorst wel verder uit te lopen. Een bal op maat van Pascal Mulder die vanaf de middenlijn Damien Schra inspeeld. Schra die direct bij zijn tegenstander weg draait en snoeihard uithaalt voordat de inkomende laatste man bij hem is. Keeper Luijkx kansloos is op het schot van Damien, want de bal vliegt in de rechter kruising van de doelman. Stand 3-1 35 e minuut. In de blessuretijd van de eerste helft wordt het zelfs nog 4-1. Stan Haanstra schiet de gegeven penalty door scheidsrechter Paarhuis binnen. Penalty werd gegeven doordat Sander de Grote neergelegd werd binnen de lijnen van de zestienmeter. Ruststand 4-1 na een zeer aantrekkelijke eerste helft.

De 2e helft kreeg direct een ander gezicht door de vele wissels. Trainer Paul Weerman wijzigde het elftal maar liefst op 10 posities. Alleen Leon Mulder bleef staan. Opvallende naam was wel Arnoud Talen, die zijn eerste optreden maakte op het Finanxe nederlagen TOP toernooi. Hij speelde vorig seizoen nog bij de toppers van Staphorst 5. Tevens zat er een fout in de opstelling van de 2e helft. Keeper Danny Bos stond tussen de palen ipv Daan Zwinselman.

Nu was het overwicht aan balbezit van Staphorst veel minder, Rohda Raalte kwam nu vaker in balbezit en meer aan voetballen toe. Dat leidde tot kansjes over en weer in de beginfase van de tweede helft. De grootste kans was wel voor Jurian van den Brink die overgekomen is van SDC Putten. Hij wist een goede voorzet van Matthijs Verheul , niet met binnenkant voet tussen de palen te krijgen, maar naast het doel. Het tempo was iets lager dan de eerste helft. Maar toch was Staphorst aanvallender dan Rohda Raalte. Zo werd er in de 60 e minuut de 5-1 op het scorebord gebracht. Uit een voorzet van Rob Deiman, die de bal vanaf de rechterkant het zestienmetergebied in bracht. Kon aanvoerder Ruben Kin met een fantastische kopbal, de bal binnen knikken. Verdere verloop van de tweede helft waren er nog wel wat kansen voor Staphorst. Maar de scherpte ontbrak. Een schot van Kin werd van richting veranderd en ging naast. Vrije trap van Verheul ging op de paal.
Voorzet van Talen waar Kaluzi net niet bij kon. En even later stond Kaluzi recht voor de doelman, maar plaatste zijn schot in de handen van de doelman. Rohda Raalte kwam aanvallend niet bij het doelgebied van Danny Bos, en alleen te maken had terugspeel ballen. Zo won Staphorst de laatste wedstrijd op het Finanxe nederlagen TOP toernooi van Rohda Raalte met 5-1. Al met al toch een mooi toernooi geweest, met publiek langs de lijn. Zoals het hoort bij deze sport.
De organisatie van het toernooi kijkt met tevredenheid terug. Ook bedanken zij de sponsoren van het Finanxe nederlagen TOP toernooi. Waardoor het toernooi mede mogelijk door wordt gemaakt.

De eindstand van het toernooi is bekend.
1. Excelsior’31
2. Harkemase Boys
3. HHC Hardenberg
4. vv Staphorst
5. vv Hoogeveen
6. Jong sc Heerenveen
7. Rohda Raalte

Het Finanxe nederlagen TOP toernooi was een mooie voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat aanstaande zaterdag al begint. Tegenstander is dan : Voetbal Vereniging Sint Bavo uit Noorwijkerhout. VVSB is volgens Staphorst trainer Paul Weerman een ploeg dat in de top 5 mee gaat doen. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur , de aanvangstijd waar op Staphorst 1 normaal gesproken hun thuiswedstrijden altijd begint.

Wedstrijdverloop:
6e min.  1-0 Daimen Schra
16e min. 1-1 ​Julian van Hoogstraten (pen)
22e min. 2-1 Stan Haanstra
35e min. 3-1 ​Daimen Schra
45e min. 4-1 Stan Haanstra (pen)
60e min. 5-1 Ruben Kin

Foto's van Marian Bruinsma >> klik hier <<